Aleluja!

na dan

In če prebiva v vas Duh njega, ki je obudil od mrtvih Jezusa, bo on, ki je obudil Kristusa od mrtvih, po svojem Duhu, ki prebiva v vas, poklical v življenje tudi vaša umrljiva telesa. (Pismo apostola Pavla Rimljanom 8,11)

 

Predragi!

 

Dano mi je, da v višavah Svete Gore gledam vsak dan daleč. Na obzorje in v duhovnem smislu. In vem, da tega blagra ne smem imeti samo zase, zato vključujem v svoje molitve prav vse svoje drage. Meni je dano, da sem se navadil na svetlobo brez zaslug, mnogim drugim ne.

 

Ko vključim računalnik, berem časopis, tudi televizijo, knjige, letake in slišim bežna sporočila, si mislim: smrti smo se navadili.

Take smrti, ki nas zadane nepričakovano, take, ob kateri zamahnemo z roko, take, v kateri obupamo. Take, ki vse bolj zadeva našo resničnost, naše ceste, naše ideale naše odnose.

Pa tudi take smrti, ki v nekakšnem miselnem kolesu pravi, da je pač naravno, da je življenje, da se umre, živi in spet umre. Papir je lahko recikliran, življenje pa je eno in je dar. In zato je lepo.

 

Ob veliki noči nam Jezus spet da milost, da se zbudimo in pretegnemo svoje čute v Božjem pogumu in damo priložnost večnemu življenju.

 

Želim Vam, da bi svetloba jutra vstajenja tako zelo posvetila v vaše življenje, da boste z vsem srcem sprejeli Jezusovo povabilo obujenja. Iz njega naj se rodi pogum, predvsem za resnico, ki si jo že dolgo hočete povedati, in ljubezen, ki svojo polno izpolnitev dobi samo v Bogu.

 

Ko bomo na velikonočno jutro pri bogoslužju vsak v svoji cerkvi, vam želim edinosti v Duhu njega, ki prebiva v nas.

 

Bogdan Rus

 

Sveta Gora 2, 5250 Solkan, http://www.uredu.si

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s